2013-02-09 16:46:33 | | Kebab
 zaawansowany
Ilo¶ć postów: 60 Sk±d: Kostomłoty Dołaczył: 2012-06-16 | Witam, je¶li post jest w złym dziale proszę o przeniesienie.
Zrobiłem zaczyn do bimbrowni bo mi już się skończył,1 L wody 400 G cukru i 1/6 drożdży. Problem w tym że zapomniałem zmieszać cukier z wod± i jest teraz on na dnie, potem jest około 1 CM warstwa czystej wody a na samej górze jest zaczyn. Czy w takiej sytuacji bimbrownia będzie działa tak jak powinna czy lepiej to wszystko wymieszać ? | do góry |  |  |  |
|  |
2013-02-10 11:49:50 | | sebko321
 nowy
Ilo¶ć postów: 5 Sk±d: Kielce Dołaczył: 2012-12-23 | Ja robię w ten sposób i mi wszystko ładnie działa tylko na koniec mieszam -- sebastian | do góry |  |  |  |  |
2013-02-10 12:14:25 | | Kebab
 zaawansowany
Ilo¶ć postów: 60 Sk±d: Kostomłoty Dołaczył: 2012-06-16 | No wła¶nie ja też tak zawsze robię tylko zapomniałem pomieszać | do góry |  |  |  |  |
2013-02-10 14:34:05 | | nosens
 zapaleniec
Ilo¶ć postów: 242 Sk±d: Kielce Dołaczył: 2012-01-09 | No to w czym problem, odł±cz wężyki i wymieszaj. | do góry |  |  |  |  |
2013-02-10 17:38:24 | | Kebab
 zaawansowany
Ilo¶ć postów: 60 Sk±d: Kostomłoty Dołaczył: 2012-06-16 | Tylko że cukier już tak osiadł na dole że nie chce odpa¶ć | do góry |  |  |  |  |
2013-02-16 13:55:47 | | robert777
 zapaleniec
Ilo¶ć postów: 524 Sk±d: kielce Dołaczył: 2009-04-20 | mozesz sprobowac bez rozbierania oczywiscie pojemnik garczek z ciepla woda 50 stopnie np tylko nie wrzatek zeby butelka sie nieskurczyla , znieksztalcila i wlozyc butle do tego i ogrzac , po paru minutach poruszaci do skutku az do wystygniecia
albo z rozkreceniem odlac troche wody i dolac goracej i ruszac do rozpuszczenia -- http://www.kfa.org.pl/aforum.php?op=show_thread&id=17046 | do góry |  |  |  |  |
|