| | 2013-02-09 16:46:33 |  |  | Kebab 
  zaawansowany
 
 Ilo¶ć postów: 60
 Sk±d: Kostomłoty
 Dołaczył: 2012-06-16
 | Witam, je¶li post jest w złym dziale proszę o przeniesienie. 
 
 Zrobiłem zaczyn do bimbrowni bo mi już się skończył,1 L wody 400 G cukru i 1/6 drożdży. Problem w tym że zapomniałem zmieszać cukier z wod± i jest teraz on na dnie, potem jest około 1  CM warstwa czystej wody a na samej górze jest zaczyn. Czy w takiej sytuacji bimbrownia będzie działa tak jak powinna czy lepiej to wszystko wymieszać ?
 |  | do góry |        |  |  |  |  |  | 
 |  |  | 
 | 2013-02-10 11:49:50 |  |  | sebko321 
  nowy
 
 Ilo¶ć postów: 5
 Sk±d: Kielce
 Dołaczył: 2012-12-23
 | Ja robię w ten sposób i mi wszystko ładnie działa tylko na koniec mieszam   --
 sebastian
 |  | do góry |        |  |  |  |  |  |  | 
 | 2013-02-10 12:14:25 |  |  | Kebab 
  zaawansowany
 
 Ilo¶ć postów: 60
 Sk±d: Kostomłoty
 Dołaczył: 2012-06-16
 | No wła¶nie ja też tak zawsze robię tylko zapomniałem pomieszać |  | do góry |        |  |  |  |  |  |  | 
 | 2013-02-10 14:34:05 |  |  | nosens 
  zapaleniec
 
 Ilo¶ć postów: 242
 Sk±d: Kielce
 Dołaczył: 2012-01-09
 | No to w czym problem, odł±cz wężyki i wymieszaj. |  | do góry |          |  |  |  |  |  |  | 
 | 2013-02-10 17:38:24 |  |  | Kebab 
  zaawansowany
 
 Ilo¶ć postów: 60
 Sk±d: Kostomłoty
 Dołaczył: 2012-06-16
 | Tylko że cukier już tak osiadł na dole że nie chce odpa¶ć |  | do góry |        |  |  |  |  |  |  | 
 | 2013-02-16 13:55:47 |  |  | robert777 
  zapaleniec
 
 Ilo¶ć postów: 524
 Sk±d: kielce
 Dołaczył: 2009-04-20
 | mozesz sprobowac bez rozbierania oczywiscie pojemnik garczek z ciepla woda 50 stopnie np tylko nie wrzatek zeby butelka sie nieskurczyla , znieksztalcila i wlozyc butle do tego i ogrzac , po paru minutach poruszaci do skutku  az do wystygniecia
 
 albo z rozkreceniem odlac troche wody i dolac goracej i ruszac do rozpuszczenia
 --
 http://www.kfa.org.pl/aforum.php?op=show_thread&id=17046
 |  | do góry |          |  |  |  |  |  |  | 
 |